consultancy t.b.v inkoopoptimalisatie

INKOOP ADVIES
meer informatie nodig?kan ik geld besparen?

ADVIES

Even voorstellen

Oprichter van Kroeze Inkoopadvies is Erik Kroeze

Erik is reeds circa 25 jaar actief in het inkoopvak en heeft in diverse functies zijn sporen verdiend. Gedurende zijn loopbaan bij zowel MKB-bedrijven alsmede ruim 15 jaar bij beursgenoteerde (internationale)          concerns als manager Inkoop & Logistiek gewerkt. Tevens is Erik actief binnen de NEVI (Nederlandse Vereniging voor Inkoopmanagement.      Na 4 jaar bestuurslid van de kring

www.nevi.nl

Ruime ervaring binnen MKB en internationale concerns

Noord-Nederland, zit Erik tegenwoordig in de landelijke ledenraad, het hoogste orgaan binnen de NEVI.Zijn ervaringen reiken van technisch inkoper binnen het MKB tot diverse managementfuncties bij internationale (beursgenoteerde) concerns, waarbij hij inkoopafdelingen en magazijnen heeft mogen opzetten, dan wel met succes verder heeft mogen optimaliseren en professionaliseren.

Landelijke ledenraad

Het realiseren van besparingen door optimalisering en professionalisering van úw inkoop!

Missie

De missie van Kroeze Inkoopadvies is: Het realiseren van besparingen door optimalisering en professionalisering van úw inkoop!

Kroeze Inkoopadvies heeft primair als doel het verder optimaliseren en professionaliseren van inkoopactiviteiten bij bedrijven en organisaties. De focus ligt veelal op het realiseren van besparingen door het reduceren van uw (inkoop)kosten zónder afbreuk te doen aan de kwaliteit en aan de relaties met uw leveranciers. Wederzijdse optimalisatie is het doel en leidt tot win-win.

Daarnaast zijn er steeds vaker juridische aspecten met betrekking tot inkoop. U hebt immers afspraken met u klant, maar laat u die ook wel voor uw leverancier gelden? Of draagt u óók de verantwoordelijkheid van uw toeleveranciers indien zij niet presteren? 

Waarom?

Ondernemers en bestuurders van ondernemingen onderschatten veelal de invloed van inkoop op het bedrijfsresultaat. De praktijk leert dat bedrijven voor een groot deel van hun omzet afhankelijk zijn van toeleveranciers. Dit aandeel overstijgt veelal de 70% en is in sommige branches zelfs nog hoger. Ondanks deze grote afhankelijkheid is er door het bedrijfsmanagement veelal geen focus op inkoop, terwijl de invloed op het bedrijfsresultaat significant is. 

Het verder optimaliseren / professionaliseren van uw inkoop leidt altijd tot het vergroten van uw winst! 

.

“De focus ligt niet alleen op de factuurprijs, maar vooral op de totale kosten, verantwoordelijkheden en risico’s.” 

Kroeze Inkoopadvies kan voor iedere organisatie worden ingezet bij (complexe) inkoopvraagstukken van advies tot het volledig begeleiden en uitvoeren van inkoopvraagstukken en aanbestedingen.

Doelgroepen:

Concerns
MKB-bedrijven
Start-ups

Maar Kroeze Inkoopadvies is tevens inzetbaar voor Verenigingen Van Eigenaren (VVE’s), sportverenigingen, etc. voor hun inkoopvraagstukken en/of aanbestedingstrajecten. 

“wat je aan de voorkant bespaart, hoef je aan de achterkant niet te verdienen”.

.

Consult

Alleen ga je harder, maar samen kom je verder!

Leveranciers zijn een integraal onderdeel van uw product of dienst. Er is altijd een wederzijdse afhankelijkheid. Zorg daarom voor een juiste balans.
Nieuwsgierig?

Erik Kroeze

“Door mijn kennis-en-kunde én mijn enthousiasme voor het inkoopvak ben ik regelmatig gevraagd voor inkoopadvies aan bedrijven. Daarnaast heb ik mijn ervaring en kennis mogen delen bij het begeleiden van studenten van het hoger- en wetenschappelijk onderwijs voor het inkoopvak. 

Voor de Kamer van Koophandel in Groningen, in samen werking met Noordelijke ProductiviteitsAlliantie (NPAL), heb ik presentaties over inkoop gegeven aan MKB-bedrijven. Mede hierdoor zie ik dat binnen het MKB én met name in de maakindustrie nog heel veel geld blijft liggen bij het inkopen van goederen en diensten. En daar wil ik met Kroeze Inkoopadvies een helpende hand bieden”.

VISIE

Het inkopen van goederen en diensten is noodzaak voor uw bedrijfsvoering. Helaas wordt vaak de bijdrage van inkoop onderschat als het gaat om het effect op het bedrijfsresultaat.

Veelal ligt in de maakindustrie het aandeel van inkoop en de hiermee gerelateerde kosten vanuit de omzet gerekend veelal tussen de 50 en 70%. Iedere besparing op uw inkoopkosten leidt daarom al vaak tot een significante verhoging van uw bedrijfsresultaat.

Kroeze Inkoopadvies richt zich op het totale inkoopproces op basis van Total Cost of Ownership (TCO). Wij richten uw inkoop optimaal in om de meest lage inkoop- en logistieke kosten te realiseren. Vanzelfsprekend zonder afbreuk te doen aan de door u gestelde (kwaliteits)eisen en de relatie met uw leveranciers.

Met name binnen het MKB is een bedrijf veelal te klein om de inkoopfunctie fulltime te bezetten. Je ziet dat de inkoper vaak meerdere petten op heeft. Denk hierbij aan besteller, werkvoorbereider, planner, magazijnmedewerker. En ja, dan mag hij ook nog proberen de beste deal te halen bij uw leveranciers. Helaas gaat dat vaak maar ten dele goed, waardoor onnodig veel (inkoop)kosten worden gemaakt die leiden tot afbreuk aan het bedrijfsresultaat. Hét resultaat waar u als ondernemer uw bedrijfsdoelen hebt afgestemd.

Kroeze Inkoopadvies heeft tot doel om uw inkoopproces te optimaliseren, zodat uw inkoper(s) de juiste tools en inzichten heeft hoe tot goede afspraken te komen met uw toeleverancier.

Tevens is Kroeze Inkoopadvies uw partner voor ad-interim inkoopopdrachten van (inkoop)management tot tactische/strategische als ook operationele inkoop.

INTERIM

Heeft uw organisatie tijdelijke inkoopcapaciteit nodig? Kroeze Inkoopadvies kan uw organisatie tijdelijk of periodiek helpen bij onderbezetting op uw inkoopafdeling.

Met regelmaat hebben organisaties behoefte aan tijdelijke extra inkoopcapaciteit in verband met bijvoorbeeld:

  • project(en)
  • ziekte / tijdelijke uitval van inkoopmedewerkers
  • tijdelijke piekbelasting 

óf omdat een organisatie hun inkoop verder willen optimaliseren en professionaliseren. 

Kroeze Inkoopadvies is goed inzetbaar voor interim inkoopfuncties op strategisch- en managementniveau.Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden.

LEVERANCIERS EN FACTUREN REDUCTE

Het grootste deel van uw uitgaven (spend) doet u bij een beperkt aantal van uw leveranciers. In de regel geldt dat ca. 80% van uw spend gedaan wordt bij ca. 20% van uw leveranciers. Met andere woorden 20% van uw spend doet u bij 80% van uw leveranciers.

Dit betekent dat uw inkoopcapaciteit voor een groot deel wordt besteed aan uw kleinere leveranciers terwijl uw inkoper(s) de focus zouden moeten leggen op de leveranciers met de grote spend.

80% van uw inkopen betreft dus veel kleine orders bij veel leveranciers. Ongeacht de grote van uw leveranciers zijn de integrale kosten per inkooporder en de afhandeling hiervan navenant.  Kroeze Inkoopadvies verzorgt voor u gehele bestelproces tot aan het afhandelen van de factuur. Hierdoor vervangt u uw kleine leveranciers tot 1 leverancier tegen beperkte kosten. Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Onze ervaringen

Manager Inkoop & Logistiek

Hanzehoge school Groningen

Product Manager

Stork en Fokker, Hoogeveen

Manager Inkoop & Logistiek

Eekels, Hoogezand

Manager Inkoop & Logistiek

Imtech, Emmen

Product Manager

Brinks metaal, Emmen

{

“wat je aan de voorkant bespaart, hoef je aan de achterkant niet te verdienen”.

Het motto van Kroeze Inkoopadvies:

“De focus ligt niet alleen op de factuurprijs, maar vooral op de totale kosten, verantwoordelijkheden en risico’s.”

Het motto van Kroeze Inkoopadvies:

Het realiseren van besparingen door optimalisering en professionalisering van úw inkoop!

Het motto van Kroeze Inkoopadvies:

"Alleen ga je harder, maar samen kom je verder!"

Het motto van Kroeze Inkoopadvies:

Succes

Hieronder vindt u een selectie van onze klanten waarmee wij een goede samenwerking hebben.

Kantoor

Kroeze Inkoopadvies

Sterrenkamp 10

7827 TA Emmen

KvK: 67724337

BTW-ID: NL003428993B74

Samen naar succes?

12 + 5 =